Wie zijn wij?

Rotterdam-schaak verenigt twee van onze passies. Wij spelen al jaren met veel plezier het meesterlijke spel, zowel in hobby als competitie-verband. Daarnaast hopen wij, als geboren en getogen Rotterdammers, met name in de omgeving van Rotterdam meer spelers voor de schaakverenigingen aan te trekken.

Heb je vroeger wel eens met een familielid gespeeld maar kan je huidige partner niet schaken? Of zijn je kinderen druk met voetbal en op de computer maar denken ze dat denksporten achterhaald zijn? Zonder het een keer te proberen, kan niemand eerlijk beoordelen of ze schaken wel of niet leuk vinden. Tegenwoordig hoef je niet eens zelf over een schaakspel te bezitten want je kunt online tegen computers spelen. Probeer het eens uit, of laat je familieleden een partijtje online schaak spelen. Misschien is je zusje een aankomend grootmeester of blijk je zelf beter te spelen dan je je herinnert.

Dankzij lokale schaakclubs kunnen nieuwe schaakspelers eenvoudig hun spel oefenen. Door onderlinge competities is er zelfs de mogelijkheid tot het landelijk competitie niveau door te dringen. Gezelligheid staat uiteraard ook voorop bij veel clubs en er worden regelmatig sociale activiteiten georganiseerd. Niet alleen volwassenen maar ook jeugdspelers zijn van harte welkom. Kortom: ben je beginner of ervaren in het schaakspel en nog geen lid van een schaakvereniging? Kijk dan met behulp van de informatie op onze site waar je in de omgeving Rotterdam terecht kunt.